tiistai 23. joulukuuta 2014

Lahjapaketin muotoisia elämäntapahaaveita

Eilen jätin opiskelijaelämän taakseni hetkeksi ja lähdin kotikonnuille joulunviettoon. Illan vietin yrittämällä päästää luovuuteni valloilleen joululahjoja paketoidessa. Ai että mä rakastan tämmöstä pientä näpertelyä ja käsin tekemistä! Mun haaveena on, että saisin joku joulu tehtyä jok' ikisen joulupaketin sisällön omin pikku kätösin, mutta se vaatis tietty sitä, että suunnittelun aloittais jo hyvissä ajoin! Myös paketoinnissa olis kiva käyttää vähän enemmän luovuutta, eikä ostaa aina sitä perus lahjapaperia ja kiiltävää käkkäränauhaa. Kaikenkaikkiaan olis kiva kokeilla kaikkea vinkeetä, mitä ei heti ensimmäisenä tulis ajateltua! Vinkkejä?



Tänä vuonna otin kuitenkin seuraavan askeleen kohti tätä mun hyvin kausittaista do it yourself -elämäntapaa. Nimittäin opettelin lahjapussin taittelun ja ruusukkeen teon! Yllätin itseni myös omatekoisilla pakettikorteilla! Jipii! Molemmat ensinmainituista olivat loppujen lopuksi tosi yksinkertaisia tehdä, mutta varsinkin tuossa ruusukkeessa materiaali merkkaa paljon. Ohuesta käpristyvästä nauhasta ruusukkeen taikominen ei ole mitään juhlaa nopeutta ajatellen, puhumattakaan lopputuloksen siisteydestä. Olisi varmasti parempi käyttää jotain paperinarua tai aikakauslehdestä revittyjä suikaleita, mutta kyllähän tuostakin hätätapauksessa sai jotain luotua. Ja ah tuo lahjapussin taittelun opettelu on ratkaisu niin monen vaikeanmuotoisen lahjan paketointiin! Suosittelen lämpimästi varsinkin jos olet sitä paketoijatyyppiä, että tykkäät kierittää teippiä lahjan ympärille mahdollisimman kryptisesti puoli rullaa terveisin ei-lainkaan-vihjaileva mä, joka sai juuri poikaystävältään kyseisen mallisen paketin ja tappeli viisi minuuttia ennen kuin pääsi itse sisältöön käsiksi.. :D Toisaalta, jos haluat olla suloisen miehekäs ja pitkittää lahjan vastaanottajan jännitystä, lahjapussin taittelu ei ole sua varten! Huomatkaa nyt sarkasmini ja opetelkaa ihmeessä motiiveista riippumatta, kyseisen pussin ohjeen löysin täältä. Ruusukkeen ohje löytyypi puolestaan täältä.

Halusin vielä esitellä teille mun tän hetkisen lempparijoululaulun O come, O come Emmanuel! Videokin piti ihan kahtena kappaleena laittaa kun siinä on pari erilaista versiota, joista en osaa toistansa parempaa valita. Mikäs on teidän lemppari joulubiisi tänä vuonna?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Raapusta postilaatikkoon kommentti tai kaksi,
saat sillä päiväni iloisemmaksi.
Risuja tai ruusuja valita saat,
ne mieleeni painan ja talletan korvan taa ;-)

Kiitos, mielipiteesi on minulle arvokas!